Ota rohkeasti yhteyttä

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä, nuorisotyöntekijä ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös palveleva puhelin ja netti ovat käytettävissäsi.

Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään, kun

•      haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti
  •      tarvitset tukea vaikeuksissasi
  •      haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Kotikäynnit

Vierailut kodeissa kuuluvat seurakunnan elämään. Kotikäynnille voi pyytää pappia, diakoniatyöntekijää tai muuta seurakunnan työntekijää tai vapaaehtoista.

Kotikäynneillä kohdataan erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin.

Diakoniatoimisto on avoinna tiistaisin klo 9-11 tai ajanvarauksella p. 0400 756768.

Diakoniatyöntekijä vapaalla 23.12.17-27.12.17.

Jouluavustusasiat tiistaina 19.12 klo 9-11 tai erikseen sovitusti. Hätätapauksessa voi ottaa yhteyttä puhelimitse pe 22.12 klo 12 asti.

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Kun elämä tuntuu raskaalta tai huolet liian suurilta, usein riittää, että joku kuuntelee. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Päivystäjä tukee soittajaa kuuntelemalla ja pyrkii yhdessä löytämään soittajan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus. Palvelua tarjotaan:

suomeksi 01019 0071 su-to kello 18-01, pe ja la kello 18-03

ruotsiksi 01019 0072 joka ilta kello 20-24

Ulkomailta soitettaessa numerot ovat + 358 1019 0071 ja + 358 1019 0072.

Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa tavallisen paikallispuhelun / matkapuhelun verran. Kaikki operaattorit eivät sisällytä näitä puheluita puhepaketteihin.

Palveleva netti

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua verkossa. Suojatussa palvelussa on mahdollisuus keskustella omasta elämäntilanteesta tai muutoin mieltä askarruttavista asioista tehtävään koulutettujen vapaaehtoisten ja kirkon työntekijöiden kanssa. Viestiisi vastataan muutaman päivän kuluessa. Keskustelua voi halutessaan jatkaa muutaman viestiparin verran.