Tuomasmessu

Tuomasmessu Juuan kirkko

Hurskainen, Miettinen, Paananen, Missiokuoro. Tervetuloa!

Tuomasmessu on avaran hengellisyyden luterilainen messu, jossa yhdistyvät arkiseen elämään liittyvät kysymykset ja rukoukset, vanhan kirkon traditio sekä mukaansatempaavat tuomaslaulut ja virret.

Tuomasmessu hakee ajassa olevia tapoja ilmaista pyhän läsnäoloa ja auttaa ihmisiä löytämään hengellisyytensä arjessa ja juhlassa. Messu yhdistää eri tavoin ajattelevia kristittyjä ja rohkaisee avaraan, itseä ja toista armahtavaan uskoon.

Tuomasmessu korostaa arvoinaan uudistumista, yhteisyyttä, elämänmakuisuutta ja vastuullista elämäntapaa.

Kirkossa Tuomasmessu haluaa olla niiden rinnalla, jotka etsivät keskinäistä sovintoa ja tuoretta kristinuskon tulkintaa.

Ensimmäinen Tuomasmessu vietettiin Helsingissä huhtikuussa 1988. Sen jälkeen se levisi nopeasti Helsingistä ympäri maailmaa. Tuomasmessun liturgiassa yhdistyvät moderni spiritualiteetti ja vanhan kirkon rakenne, rikas musiikkielämä ja vapaaehtoisten maallikoiden tärkeä rooli.

Lähde: tuomasmessu.fi

Valvomisen sunnuntai