Joulun valoa

Naiskuoro Ruukittarien ja lauluopiskelijoiden konsertti

Vuodesta 2011 lähtien naiskuoro Ruukittarien ja lauluopiskelijoiden opetus on tapahtunut Kuopion kansalaisopiston Koillis-Savon alueopiston Juankosken opintopiirinä. Ruukittaret osallistuu aktiivisesti Koillis-Savon musiikkielämään. Joulu- ja kevätkonsertteja on järjestetty Juankoskella, Kaavilla, Tuusniemellä, Nilsiässä, Riistavedellä, Muurutvirran hoitokodissa ja Iivolan palvelukeskuksessa. Kuoro on esiintynyt erilaisissa musiikkitapahtumissa, esimerkiksi Luonnon päivillä Tiilikkajärven kansallispuistossa Rautavaaralla, Kuopion kansalaisopiston 100-vuotisjuhlakonsertissa ja Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla. Vuonna 2013 Ruukittaret, solistit, duetot ja trio konsertoivat Venäjän Kostamuksessa.

Joulun ajan ohjelmistossa on perinteisiä joululauluja kuten Ivar Rasmussenin Enkelten laulu, mutta myös tuntemattomampia kappaleita, esimerkiksi Vesa Erkkilän Jeesuslapsen joululahjat ja spirituaali My Lord what a morning. Yksinlauluna tunnettu Heino Kasken Mökit nukkuu lumiset soi kuoronjohtajan sovituksena. Lauluopiskelijoiden osuudessa on kauniita suomalaisia ja ulkomaalaisia joulukappaleita. Myös yleisö osallistuu yhteislaululla. Konsertissa kuoroa johtaa Mariam Abdullina-Kaivosaari, säestykset hoitaa Taru Parviainen ja juonnot Mirka Koistinen. Ohjelma 10 €.

Kauneimmat Joululaulut

Kanttorina Taija Miettinen.