Heta Hurskainen aloitti Juuan seurakunnan kirkkoherrana 1.2.2020.

3.2.2020 11.06

Heta Hurskainen aloitti Juuan seurakunnan kirkkoherrana 1.2.2020. Heta on ehtinyt tutustua Juuan seurakunnan toimintaan viiden kuukauden ajan vs. kappalaisena. - Kirkkoherrana on hyvä aloittaa, kun tuntee jo työyhteisöä, seurakuntalaisia ja seurakunnalle ajankohtaisia asioita. Uudessa roolissa voi siis keskittyä alusta alkaen uuden työn sisältämiin asioihin, kun on olemassa jo näkemys seurakunnan kokonaisuudesta, Heta toteaa.

Heta on vihitty papiksi vuonna 2005 Kuopion tuomikirkossa ja toiminut Pyhäselän seurakunnassa ja Kontiolahden seurakunnissa pappina. Viime vuosina Heta on työskennellyt suurimmaksi osaksi Itä-Suomen yliopistolla, Joensuussa tutkijana ja hän onkin väitellyt teologian tohtoriksi vuonna 2013. Siirtymä seurakunnan palvelukseen on ollut innostavaa, erityisesti ihmisten kohtaaminen elämän tärkeissä hetkissä ja toisaalta tutkimuksen parissa hankitun tiedon ja taidon käyttöönotto seurakuntaelämässä ovat olleet työn sisällön kannalta merkittäviä asioita.

Kirkkoherrana Heta haluaa perehtyä, tukea ja kehittää yhdessä seurakuntalaisten kanssa Juuan hengellistä elämää. Esimiestehtävissä Heta haluaa painottaa yhdessä tekemistä. Hyvä hallinto taas voi tukea ja luoda turvalliset raamit koko seurakunnan toiminnalle.

Heta Hurskainen asetetaan virkaan 23.2.2020 klo 10 alkavassa juhlamessussa Juuan kirkossa. Messussa ovat kunniavieraina mukana piispa Jari Jolkkonen, joka toimittaa liturgian, piispan erityisavustaja Simo Parni ja lääninrovasti Petri Rask. Saarnan pitää Heta Hurskainen. Avustajina messussa toimii seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja nuoria. Messun jälkeen on kaikille kirkossa kahvitarjoilu.

Heta toivottaa kaikki tervetulleiksi yhteiseen juhlamessuun kauniiseen kotikirkkoomme sunnuntaina 23.2.2020 klo 10.