JUUAN SEURAKUNNAN KÄYTÄNNÖT KORONAVIRUKSEN VARALTA

JUUAN SEURAKUNNAN KÄYTÄNNÖT KORONAVIRUKSEN VARALTA

Päivitetty 16.3.2020

OHJEET OVAT VOIMASSA TOISTAISEKSI

Seurakunta pyrkii omalta osaltaan estämään koronaviruksen tarttumista ja takaamaan, että seurakunta pystyy hoitamaan jumalanpalvelukset, pyhät toimitukset ja sille kuuluvat lakisääteiset tehtävät. Tästä syystä toimintaa ja työntekijöiden osallistumista erilaisiin tilaisuuksiin rajoitetaan. Tiedotuksesta koronaviruksen aiheuttamista toimista vastaa kirkkoherra Heta Hurskainen (040-5667774).

1. Juuan seurakunta järjestää jumalanpalvelukset sunnuntaisin kello 10.00. Jumalanpalvelukseen kirkkoon paikalle tulevat ainoastaan jumalanpalveluksen toimittajat.

2. Hautaan siunaamiset toimitetaan sovitusti. Myös muut kirkolliset toimitukset hoidetaan yhdessä sovitulla tavalla. Kuitenkin niin, että vain noin 10 läheisintä voivat tulla tilaisuuteen.
Pappi ja kanttori eivät osallistu muistotilaisuuksiin.

4. Kaikki seurakunnan muu ihmisiä yhteen kokoava toiminta on peruttu.

5. Rippikoululaisten mahdolllisesti väliin jäävän ohjelman korvaamisesta poikkeusjärjestelyjen aikana tullaan lähettämään viestiä suoraan koteihin.

6. Yksityiskäyntejä teemme edelleen tapauskohtaista harkintaa käyttäen.

Ohjeet heille, joita kohtaamme:

1. Muistathan hyvän käsihygienian

2. Osallistujan tulee itse arvioida tartuntariski ja välttää tilaisuuksiin osallistumista flunssaoireiden ilmaantuessa.

Eri puolilta Suomea välitetään jumalanpalveluksia niin television, radion kuin internetin välityksellä. Nämä mahdollisuudet on hyvä pitää mielessä, erityisesti jos kuuluu riskiryhmään tai on flunssaoireinen.

3. Älä jää yksin huoliesi kanssa. Seurakunnan työntekijät palvelevat työpäivinään ja ovat silloin tavoitettavissa esimerkiksi puhelimen välityksellä. Voit ottaa yhteyttä myös Kirkon keskusteluapuun joka ilta 18-24. 0400 221180

Jumala, parantajamme,
osoita myötätuntosi koko ihmiskunnalle,
joka on keskellä myllerrystä
ja haavoitettu sairaudella ja pelolla.
Kuule huutomme, oi Jumala.

Heta Hurskainen