Matongon orpokoti, Kenia, Evankeliumiyhdistys

90-luvun alussa Anna-Maija Vanhasen perustama ja suomalaisten tuella ylläpidettävä orpokoti on turvapaikka monelle lapselle joiden vanhemmat ovat kuolleet AIDSiin. Lapset eivät yleensä asu orpokodissa pitkään, sillä heille pyritään löytämään uusi koti sukulaisten keskuudesta. Orpokodissa on majapaikka 24 lapselle. Tämän lisäksi orpokoti ylläpitää omaa esikoulua. Enemmistö orpokodin työntekijöistä on paikallisia ja heidän lisänään on vapaaehtoisia apulaisia Suomesta.

Raamatunkäännöstyö, Venäjä, Suomen Pipliaseura

Suomen Piplia seura tekee Suomen sukuisten kansojen keskuudessa raamatunkäännös- ja lähetystyötä. Pyrkimyksenä on saada Raamattu käännettyä suomalais-ugrilaiseen kielihaaraan kuuluvien kansojen keskuuteen.

Tuula ja Kimmo Kosonen, Thaimaa, Suomen Lähetysseura

Kososet tekevät Thaimaassa Raamatunkäännös- ja kielenkehitystyötä. Heidän työnsä mahdollistaa muun muassa, että Thaimaassa asuvat vähemmistökielten edustajat voivat saada koulutusta omalla kielellään. Tämä oikeus antaa kielivähemmistöjen lapsille tasavertaiset lähtökohdat koulunkäyntiin, mikä tasoittaa heidän tietään koulumenestykseen, hyvään ammattiin ja yhteiskunnan rakentamiseen.

Lähettiperhe, Etu-Aasia, Suomen Kansalähetys